POD betekent Printing On Demand: printen op aanvraag. Het boek wordt gedrukt wanneer iemand het heeft besteld. Door de huidige moderne druktechnieken is het al mogelijk om een boek vanaf 1 exemplaar te laten printen voor een goede professionele kwaliteit.

 

Wanneer je je boek uitgeeft in eigen beheer, kies je ervoor om het hele proces van A tot Z zelf aan te pakken, van het schrijven van het boek tot de uiteindelijke publicatie ervan. Je zoekt zelf een drukker en betaalt van tevoren om een bepaald aantal exemplaren van je roman of gedichtenbundel te laten drukken. De verkoop van je roman, non-fictieboek of thriller regel je vervolgens helemaal zelf.

Bij zowel eigen beheer als POD kun je Boekenbent inschakelen voor de lay-out, het opmaken van de tekst en de cover. Wij verzorgen een mooi boek dat er professioneel uitziet. Het verschil is dat je bij eigen beheer eerst zelf een voorraad inkoopt en bij POD niet van tevoren flink investeert. Het laatste is zeker aantrekkelijk voor mensen die geen groot budget hebben.

Op de pagina over boeken publiceren vind je uitgebreide informatie over dit onderwerp.